Narilatha nedir? Narilatha bitkisi (ağacı) gerçek mi?



Kadın Şeklinde Çiçek Gerçek mi? Kadın Şeklinde Çiçek Gerçek mi?, Kadın Şeklinde Çiçek, Nareepol ağacı nedir, Nareepol ağacı gerçek mi?, Nareepol ağacı/Bitkisi tohumu var mı? makalemizde sorularına cevap vereceğimiz.

Kadın Şeklinde Çiçek Facebook’a göz gezdirirken muhtemelen karşınıza çıkan sayısız ilginç gerçekler arasında her 20 yılda bir çiçek açan ve Kadın Şeklinde Çiçek gibi şekillenmiş olan Asya’ya özgü bir bitki vardır. Birçok kişi bu bitkinin Tayland’da yetiştiğini ve adının Nareepol ağacı olduğunu söylüyor. Başka bir kesim ise isminin Narilatha çiçeği olduğunu ve Himalayalar için yerli bir bitki olduğunu söylemektedirler. Var olduğu söylenen bu bitkiye Sri Lanka’da Liyathambara Mala ismi verilmektedir. Bu ağacın veya bitkinin kadın şeklinde çiçek olması ve geçmişte yaşamış bilge insanların yeniden o bölgeden geçmesini simgelediğine inanılmaktadır.

Peki gerçekten kadın şeklinde Çiçek var mıdır? Birinci görüş; Bu Tayland’daki nareepol isminde muhteşem bir ağaçtır. Naree kız kadın anlamına gelmektedir. Pol ise malaydaki bitki veya ağaç anlamına gelmektedir. Kısaca kadın ağacı denilebilir. Petchaboon eyaletindeki gerçek ağacın Bangkok’tan 500 kilometre kadar uzaklıkta bulunduğu ve bu ağacı halen canlı olarak görmeniz mümkün olduğu söylenmektedir. İkinci görüş; Bu ağacın ismi Hintçe tercüme edildiğinde bir hanımefendi şeklinde çiçek anlamına gelen Narilatha çiçeği anlamına gelmektedir. Ayrıca yerel Sri Lanka lehçesinde Liyathambara Mala olarak telaffuz edilir. Ağacın aynı zamanda Nareepol ağacı olarak adlandırıldığı Tayland bölgesinde bulunduğu iddia edilir.

Narilatha çiçekli bitkinin Hindistan’daki Himalayalar’ın Tepelik yamaçlarında yetiştiği söylenir. Yalnızca 20 yıl içinde bir çiçek açtığı bilinir. Diğer bir deyişle 20 yıllık bir aradan sonra kadın şeklinde çiçek açar. Geçmiş zamanlarında bu kadın şeklinde çiçekler görüldüğünde derin meditasyon yapan Hercai ve bilginlerin yoğunlaşmasının nedeni ile olduğuna inanılmaktadır. Narilatha ya da Liyathambara çiçekleri bir kadın şeklinde Çiçek olduğu söylenir. Dünyanın en güzel ve en narin çiçeklerinden biri olarak kabul edilir.

Yukarıdaki görüntü uzun yıllar boyunca internette dolaşan bir fotoğraftır. Bu görüntülerin gerçekliğine karşı güçlü algılar bulunmaktadır. Kadın şekline çiçek bitkisi veya ağacının var olduğu dair bilinen fotoğraflardan nadir olanlarıdır. Bu fotoğraflarda tasvir edilen kadın şeklinde Çiçek açmışsa şu anda mevcut olandan daha çeşitli ve daha kaliteli belgelere sahip olmamız gerekiyordu. Bunun yerine aynı kadın şeklinde Çiçek fotoğrafları internette dolaşmaya devam etmektedir.

Son olarak kendimize şu soruları sormalıyız; ” kadın şeklinde Çiçek fotoğrafı gerçek görünüyor mu?” bu yazarın alçak gönüllü düşüncesinde fotoğraflanan Ağaç dallarından asılı olarak görünen kadın şeklinde Çiçek başka bir deyişle Nareepol ağacı ya da Narilatha çiçeği konulmuş olabilir mi? Bir başka soru ise bunun tamamen bir Photoshop eseri olma ihtimali nedir?” Çıplak kadınlara benzeyen çiçek kavramı için Budist mitolojisinde bazı gerçek Temeller olabilir. Hikayeye göre tanrı indra eşi şehvetli münzeviler tarafından saldırıya uğramaktan korkuyordu. Bu yüzden Nareepol olarak kaynaklarda ismi geçen güzel taşıyan büyülü ağaç anlamına gelen ya da meyve kızları isminin de geçtiği Nariphon olabilir. Halihazırda bu ağaç veya bitkinin yeni bir görüntüsü yoktur. İnternette dolaşan sürekli aynı fotoğraflardır. Bu kadar meraklı insanın bulunduğu dünyamızda, bu ağacı veya bitkiyi merak eden insanlar, bölgenin bulunduğu maddi sıkıntı göz önünde bulundurularak ücret karşılığı fotoğraflaya bilirlerdi. Ancak günümüze kadar herhangi bir yeni fotoğraf elde edilmedi. Budistlerin yaşadığı bölgelerde bu ağacı veya başka bir deyişle bitkiye inanmamak Tanrıya bir hakaret olarak görülmektedir. Ağırlıklı olarak Budistler dinlerini yaymak, mevcut olarak inananların daha bağlı şekilde ibadet etmeleri ve dinlerini sorgulamamaları için kurgulanmış bir senaryodan ibaret olduğu düşüncesi hakimdir. Ağacın varlığını savunan, aynı fotoğrafları ve hatta ağacın heykellerini yapan, koruyan Budist rahiplerdir. Bu rahipler ağacın Narilatha bitkisinin Budizm'de yeri nedir? yeni bir fotoğrafının olmamasının sebebini ise ağaca zarar verilmemesi için koruma altına almalarına bağlamaktadırlar. Ağacın nerede olduğunu bu sebepten dolayı sır olarak sakladıklarını iddia etmektedirler.

Bu söylemden sonra aklımıza şu sorular gelmektedir; Kadın şeklinde Çiçek veya nareepol ağacı gerçek mi? Gerçekse nerede? şeklindeki soruları savuşturan Budist rahipler bu ağacı dinlerini yaymak için neden kullanmıyorlar? Bunların cevaplarını hiçbir kaynaktan alamamaktayız. Bu nedenden dolayı böyle bir ağacın veya bitkinin var olup olmadığını kesinlikle budistlerin bilmediğini düşünmekteyiz. Belki de kadın şeklinde Çiçek başka bir deyişle Nareepol ağacı Budist rahipler tarafından oluşturulan veya oluşmuş bir kurguyu sahiplenmekten ibarettir. Nareepol ağacının dışında internette dolaşan birkaç kadın şeklinde Çiçek görüntüsünü incelediğimizde çoğunun basit bir Photoshop olduğu anlaşılmaktadır. Sizler nareepol ağacı veya kadın şeklinde çiçek olarak isimlendirilen bu bitkinin gerçek olup olmadığı hakkında düşüncelerinizi yorum kısmında gönderebilirsiniz.
Kaynak :
https://sagliklimiyim.com/narilatha-nedir-narilatha-bitkisi-agaci-gercek-mi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *